Abeer

Abeer komt uit Libanon en woont nu al tien jaar in Nederland. Hier heeft ze drie kinderen gekregen. In Libanon heeft ze aardrijkskunde gestudeerd en een jaar als leraar gewerkt. Toen ze naar Nederland kwam, wilde ze graag hier weer verder werken en studeren, maar haar diploma uit Libanon werd hier niet erkend, waardoor ze niets kon doen met haar diploma. Het liefste zou Abeer verder gaan als leraar, maar werken in de maatschappelijke zorg lijkt haar ook interessant.

“Ik ben bij Talentfabriek opgebloeid, net als een klein bloemetje die met de tijd groter en rijker met geur is geworden.”

Ze is bij Talentfabriek010 begonnen als vrijwilliger en daarna al snel begonnen met de MBO-1 opleiding die Talentfabriek010 aanbiedt ism Zadkine. In november 2020 ontving ze haar diploma. Het was even zoeken wat ze daarna zou gaan doen, maar inmiddels is Abeer in februari 2021 begonnen aan een BBL-opleiding maatschappelijke zorg bij Albeda. Haar praktijkstage doet ze bij Talentfabriek010. Ze begeleidt stagiaires die extra zorg nodig hebben, bijvoorbeeld omdat ze een beperking hebben en ondersteunt de locatieleiders in de begeleiding van de deelnemers.

“Ik heb geleerd mezelf te vertrouwen, dit werk is meer dan naaien. Ik heb geleerd mijn pad te bereiken.”