Asiili

Asiili

Asiili Ahmed vluchtte in 1996 voor de oorlog in Somaliл en kwam in Rotterdam terrecht. Ze is getrouwd en heeft vier kinderen. Ze begon als vrijwilliger bij Talentfabriek010 en is nu leidinggevende op de locatie Oranjeboomstraat.

Asiili (1968) hoorde op het schoolplein van Talentfabriek010. “Ik was benieuwd en ging kijken, het sprak me gelijk aan. Door de gezelligheid, maar ook om mijn Nederlands te verbeteren en iets terug te doen voor mijn uitkering. En ik wilde mijn kinderen laten zien dat ouders ook kunnen werken. Ik was heel trots toen ik tegen hen kon zeggen: Ik heb werk.”

Diploma uitreiking MBO 1

Een echte leider
Oprichter van Talentfabriek010, Mireille van den Berg (1972), leerde Asiili kennen op het naaiatelier. “Ze sprong er meteen uit”, vertelt Mireille. “Ze hielp andere vrouwen met advies en is een echte leider.” Asiili glimlacht van oor tot oor en bloost van de woorden. Mireille gaat verder: “Vrouwen als Asiili zijn onmisbaar om andere vrouwen te betrekken. Daarom heb ik haar gevraagd om leidinggevende te worden op de Oranjeboomstraat. Dat is een betaalde baan voor 32 uur.” Asiili is gelukkig met haar nieuwe baan: ”In het weekend kan ik niet wachten tot het maandag is. Dan kan ik weer aan de slag.”

Bron: Rotterdam.nl/010werkt december 2017

Zomer 2020 heeft Asiili haar diploma helpende zorg en welzijn niveau 2 behaald.