Hafida

Hafida is een fantastische en bovenal ontzettend gedreven vrouw met het hart volledig op de goede plek. Ondanks de nodige tegenslagen in het leven is ze vol goede moed. Ze is blij dat ze aan het werk is als kok bij Talentfabriek010 en zich kan focussen op positieve dingen. Talentfabriek010 vult haar eenzaamheid met voldoening en geluk. Dit straalt ze uit in haar doen en laten.

Waarom ben jij de kok geworden?
“Ik vond koken altijd leuk. Thuis deed ik het ook altijd met veel plezier voor mijn kinderen en man. Ook in buurthuizen heb ik altijd veel geholpen. Hier bij Talentfabriek010  krijg ik de vrijheid om met ideeën en recepten te komen, eigen bestellingen te plaatsen en samen met mijn collega’s het rond te krijgen. Dit vind ik erg fijn werken. Hoewel we het soms niet eens zijn, kunnen we goed tegen kritiek en helpen we elkaar ook.”

“Mijn droom is om kinderen te helpen. Kinderen die thuis problemen hebben, op school, in aanraking komen met de politie, of het moeilijk hebben in het algemeen. Ik wil ze helpen door ze te leren koken.” Vanuit mijn geloof heb ik meegekregen: als je iets doet voor iemand, doe het dan beter dan wanneer je het voor jezelf doet. Als je iets voor jezelf verwaarloost maakt het niet uit, maar voor een ander moet je altijd het maximale geven.

Wanneer ben je begonnen bij Talentfabriek010?
Zes jaar geleden kwam Mireille koken bij ons in het buurthuis in Zuid. Daar was ik ook aan het helpen en heb ik haar ontmoet. Sindsdien werk ik bij Talentfabriek010 als vrijwilliger. Daarna heb ik stage gelopen omdat ik een opleiding ben gaan volgen en sinds november 2017 ben ik betaald in dienst geweest tot mijn pensioen in 2020. Dit kwam helaas door de lockdown wat eerder dan gepland. “Ik kan niet goed stilzitten. Ik vind het altijd leuk om andere mensen te helpen. Mijn man is overleden en mijn kinderen wonen niet meer thuis, dus thuis ben ik alleen. Op de dagen dat ik niet bij Talentfabriek010 werk, ben ik in buurthuizen, de moskee, of bij clubs om daar mensen te helpen. Of in ieder geval met andere mensen te zijn en leuke dingen te doen!”

Wat vind je leuk aan jouw werk?
“Ik vind het erg leuk werk, ik heb plezier en kan hard werken wanneer dat zo uitkomt. Een van de dingen waar ik de meeste energie van krijg, is als ik het succes van Talentfabriek010 zie. Ik vind het fijn te weten dat ik een bijdrage heb geleverd aan een concept dat goed werkt en daarmee groeit. Zij vertrouwt ons, geeft alles aan ons. Ik word er blij van als ik dan zie dat zij daardoor succes heeft. We moeten niet bang zijn om te vragen of kritiek te geven, want daardoor worden we allemaal beter! Het gaat er niet om of je boos bent, maar hoe je opbouwend feedback kunt geven. Fouten maken is niet erg, maar we moeten elkaar wel helpen! Zo leren we van elkaar en dat vind ik erg fijn.”

Waar helpt Talentfabriek010 jou het meeste mee?
“Ik heb weer een nieuwe plek ontdekt en heb nieuwe mensen leren kennen. Ik vind het heel leuk te zien hoe iedereen hier groeit en te zien hoe ik zelf beter wordt en elke dag weer wat leer. Op het gebied van taal of het gebied van nieuwe recepten of hoe om te gaan in een nieuwe situatie! Ik ben erg gelukkig hier!”