Natuurtalent

Op het voormalige Berberisschooltuinencomplex aan de Veldkersweg 50 vind je cultuur en ontspanning in een groene stadsoase. Sinds 2012 zijn de schooltuinen op last van de gemeente gesloten. Talentfabriek010 zag op dit braakliggende terrein mooie kansen voor Natuurtalent: een ontmoetingsplek voor de wijk en waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt tot bloei komen.

Inmiddels is Natuurtalent de achtertuin van de wijk, met verschillende pluktuinen en stadslandbouw activiteiten. Er is plek voor activering, dagbesteding, praktijkstages, recreatie en vrijwilligerswerk. Hiermee ontstaat er op Natuurtalent een unieke mix van bezoekers, vrijwilligers, mensen met een beperking en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Sinds 2019 heeft de stadsboerderij Natuurtalent een nieuwe naam en huisstijl: Pluktuin Natuurtalent. Hiermee is Natuurtalent uniek in Rotterdam. Bezoekers kunnen bloemen, kruiden en vruchten plukken en zelfs hun eigen groenten oogsten. Natuurtalent is de plek om te recreëren, maar ook om te vergaderen, een feestje te vieren of om een van onze evenementen te bezoeken. Het hele jaar door organiseren we verschillende evenementen. Men kan niet wachten op deze tradities. Van maart tot en met december is er iedere maand een familie-evenement toegankelijk voor iedereen. In de zomer staan de kinderen te trappelen om hutten te bouwen en ook Halloween is inmiddels een fenomeen.

Uiteraard staan Rotterdammers met een grote afstand tot de arbeidsmarkt altijd centraal. Voor hen is de kans dat ze uiteindelijk nog aan het werk gaan klein. Bij Natuurtalent bieden we hen dagbesteding. We geloven dat dit meer is dan bezig zijn. Het contact met vrijwilligers, stagiaires en bezoekers is voor hen des te belangrijker. Op een speelse manier onderzoeken we de ontwikkelmogelijkheden. Zo bieden we een stimulerende veilige omgeving waarin iedereen de kans krijgt nieuwe vaardigheden te leren.

Openingstijden
Natuurtalent is woensdag t/m zondag van 10.00u – 17.00u open voor publiek. Je kunt bij ons terecht voor high tea, lunch, of gewoon even lekker wat drinken op ons heerlijke terras.

Van vergadering tot feest
Je kunt ook bij ons terecht voor vergaderingen, bedrijfsuitjes, workshops, kinderverjaardagen en feesten. Wil je reserveren bij Natuurtalent voor een feestje een vergadering of een teamdag, neem dan contact op via reserveren@talentfabriek010.nl

Rechstreex
Op vrijdag en zaterdag kun je bij Natuurtalent je boodschappen van Rechtstreex afhalen.

Contactgegevens
De coördinator van Natuurtalent is Debby Palumbo. Je kunt haar bereiken via: Debby@talentfabriek010.nl