Adopteer een kerstboom

WAAROM ADOPTEREN?

Miljoenen kerstbomen verdwijnen elk jaar in de verbrandingsoven. Niet nodig vind AdopteerEenKerstboom. Via hen huur je een kerstboom, die in januari weer wordt teruggeplant. Zo gaat een kerstboom meerdere jaren mee. De bomen zijn bovendien allemaal biologisch gekweekt, zonder kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen. Elke boom heeft een uniek nummer. Door jouw boom met dit nummer te registreren, kun je het volgend jaar je eigen boom opnieuw adopteren. Zo krijgt je kerstboom een eigen ‘thuis’. 

Natuurtalent is een uitgiftepunt van AdopteerEenKerstboom.

ZO WERKT HET:

Op vrijdag 11 december (tussen 13:00 en 17:00) zaterdag 12 en zondag 13 december (tussen 10:00-17:00)  staan de bomen voor je klaar op ons terrein. Je zoekt de boom uit waar jij blij van wordt.

Heb je al een eigen adoptieboom, dan is het mogelijk nog leuker. Hoe zou hij er nu uitzien? Herken je je boom nog, als onbetwist de jouwe? Is de liefde blijvend?

Heb je een boom naar wens, dan betaal je bovenop de adoptieprijs 10 euro statiegeld. Het statiegeld krijg je retour als je je boom in januari in goede conditie terug brengt. Graag de 10 euro statiegeld contant mee nemen. Dat maakt het retourneren voor ons een stukje makkelijker.  De prijzen van een kerstboom liggen tussen de 26 en 51 euro, afhankelijk van de grootte.

Bij het uitzoeken of ophalen van je adoptieboom krijg je een flyer mee met verzorgingstips. In de boom hangt een metalen penning met een uniek boomnummer. Door jouw naam aan het nummer te koppelen, wordt het je eigen unieke kerstboom. Thuis controleer je de status van je boom. Wil je je eigen boom het volgend jaar weer adopteren, zorg dan dat je gegevens altijd correct en actueel zijn. De penning gaat meerdere jaren mee en mag daarom niet worden verwijderd.

RESERVEREN /CORONAMAATREGELEN

Reserveren is niet mogelijk, kom vooral op tijd om een boom uit te zoeken, maar houd rekening met de corona maatregelen. Er staan kruiwagens klaar om je boom in te vervoeren. Wij zorgen ervoor dat de handvaten worden ontsmet. Tevens zijn er voldoende ontsmettingsmiddelen aanwezig.  Houdt afstand en wees lief voor elkaar.

PARKEREN

Op het terrein van Natuurtalent kun je niet met de auto op. Deze kun je aan de weg parkeren. Neem vervolgens een kruiwagen om je boom naar je auto te vervoeren.

RETOUR

Op 2 en 3 januari 2021 kun je de boom weer komen terugbrengen tussen 13:00-17:00