Social return

SROI verplichting

Wist je dat je de verplichting voor social return on investment (SROI) kunt compenseren door een opdracht te geven aan een sociale ondernemer? Als je een opdracht groter dan €15.000,- krijgt van een overheidsinstantie of een woningcorporatie, ben je verplicht om invulling te geven aan werkgelegenheid of opleidingskansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Lukt het je niet om dit binnen je onderneming te doen?

Plaats dan een opdracht bij een sociale onderneming zoals Talentfabriek010. Wij scholen mensen uit de bijstand om en bieden hen betaalde werplekken. De gemeente Rotterdam erkent ons voor het uitvoeren van compensatieorders. Lever jouw maatschappelijke bijdrage door mee te betalen aan een opleiding, leermiddelen of een betaalde werkplek. Of plaats een order voor een van de producten uit de wijkondernemingen. Denk aan een vergaderruimte met catering bij Natuurtalent, cateringservice of relatiegeschenken van Beat the Bag. Wil je meer informatie of direct een opdracht plaatsen? Mail dan naar SROI@talentfabriek010.nl.

FINANCIER EEN OPLEIDING

Vanaf € 650,- draag je al bij aan financiering voor de opleiding van onze deelnemers! Twee keer per jaar, in februari en in oktober, start een klas met deelnemers aan het startcollege van Zadkine. Onze deelnemers gaan dan één dag in de week naar school en volgen minimaal 16 uur praktijkstage in één van de wijkondernemingen van Talentfabriek010.

Daarnaast bieden we onze deelnemers BBL-trajecten op MBO-niveau 2 en 3 in de richtingen facilitair, gastvrouw en maatschappelijke zorg. Door ons een compensatie order te geven, draag jij bij aan de opleiding van onze deelnemers.

Verander met één klik iemands leven en betaal een opleiding t.w.v. € 650,-!

Pakket 1: investeren in leermiddelen

Investeer in laptops of Chromebooks

Tegenwoordig is het essentieel om een goede laptop of chromebook te hebben om online onderwijs te kunnen volgen. Onze deelnemers hebben vaak zelf geen laptop, daarom verstrekken wij hen er een bij de start van het schooljaar in februari of oktober. Ook de deelnemers die doorstromen naar een vervolgopleiding hebben een laptop nodig.

Investeer met je compensatieorder in de aankoop van een laptop voor onze deelnemers. Per deelnemer € 299,-.

Pakket 2: investeren in een opleiding

Investeer in de opleiding van onze deelnemers

Twee keer per jaar start Talentfabriek010 een MBO-1 BBL-klas met 10 deelnemers. Het slagingspercentage is 90 – 100% en 80% stroomt door naar een vervolgopleiding of betaald werk. Voor onze deelnemers is deze route vaak nog de enige manier om een opleiding te kunnen volgen en zo hun maatschappelijke kansen te vergroten.

Investeer met je compensatieorder in de opleiding van onze deelnemers.
Per deelnemer € 650,- voor inschrijfgeld en boeken.

Pakket 3: een betaalde werkplek

Investeer in een betaalde werkplek

Met je compensatieorder echt werkgelegenheid creëren? Investeer in een betaalde werkplek voor onze deelnemers. Talentfabriek010 biedt haar deelnemers regelmatig de kans om door te groeien naar een betaalde werkplek binnen de organisatie. Jouw bedrijf kan hier aan bijdragen door met je compensatieorder te investeren in een betaalde werkplek.

€ 35.000,- voor een volledige betaalde werkplek.

€ 18.000,- voor een contract van 16 uur per week.

Samen werken we aan een mooie toekomst voor iedereen!

Wil je ons helpen of heb je een vraag? Laat hier je bericht achter.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.