SROI

Wist je dat je de opgave voor social return on investment (SROI) kunt compenseren door een opdracht te geven aan een sociale ondernemer? Als je een opdracht groter dan €50.000,- krijgt van een overheidsinstantie of een woningcorporatie, dan hoort daarbij dat je invulling geeft aan werkgelegenheid of opleidingskansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Soms lukt het niet om dit binnen je onderneming te doen. Bijvoorbeeld omdat je geen vacatures hebt die aansluiten bij deze doelgroep, of omdat het bedrag van je social return opgave te laag is om iemand voor in dienst te nemen of op te leiden. In die gevallen kan je ook een opdracht plaatsen bij een sociale onderneming zoals Talentfabriek010. Wij scholen mensen uit de bijstand en bieden hen betaalde werplekken. De gemeente Rotterdam erkent ons voor het uitvoeren van compensatieorders. Lever jouw maatschappelijke bijdrage door mee te betalen aan een opleiding, leermiddelen of een betaalde werkplek. Of plaats een order voor een van de producten uit de wijkondernemingen. Denk aan een vergaderruimte met catering bij Natuurtalent, cateringservice of relatiegeschenken van één van onze wijkateliers. Wil je meer informatie of direct een opdracht plaatsen? Mail dan naar SROI@talentfabriek010.nl.

IK WIL EEN OPDRACHT PLAATSEN

Relatiegeschenken/ kerstpakket

Bestel je relatiegeschenken of kerstpakketten bij ons. Kleine moeite, groot resultaat! Door artikelen te laten produceren bij de ateliers van Talentfabriek010, creëer je werkgelegenheid en opleidingskansen. Dit kan al vanaf € 125,- Neem contact op met de coördinator van de naaiateliers voor meer informatie: barbara@talentfabriek010.nl.

Maak gebruik van onze vergaderfaciliteiten

Plan je bedrijfsborrel, teamdag of vergadering bij onze locatie Natuurtalent of bij Het Witte Paard. Op die manier realiseer je met ons impact en maak je werkgelegenheid en opleidingsplekken mogelijk.

FINANCIER EEN OPLEIDING

Vanaf € 650,- draag je al bij aan financiering voor de opleiding van onze deelnemers! Twee keer per jaar, in februari en in oktober, start een klas met deelnemers aan het startcollege van Zadkine. Onze deelnemers gaan dan één dag in de week naar school en volgen minimaal 16 uur praktijkstage in één van de wijkondernemingen van Talentfabriek010.

Daarnaast bieden we onze deelnemers BBL-trajecten op MBO-niveau 2 en 3 in de richtingen facilitair, gastvrouw en maatschappelijke zorg. Door ons een compensatie order te geven, draag jij bij aan de opleiding van onze deelnemers.

Verander met één klik iemands leven en betaal een opleiding t.w.v. € 650,-!

JA, DAT WIL IK!

PAKKET 1: INVESTEREN IN LEERMIDDELEN

Investeer in laptops of Chromebooks
Tegenwoordig is het essentieel om een goede laptop of chromebook te hebben om online onderwijs te kunnen volgen. Onze deelnemers hebben vaak zelf geen laptop, daarom verstrekken wij hen er een bij de start van het schooljaar in februari of oktober. Ook de deelnemers die doorstromen naar een vervolgopleiding hebben een laptop nodig. Investeer met je compensatieorder in de aankoop van een laptop voor onze deelnemers. Per deelnemer € 299,-.

JA, DAT WIL IK!

PAKKET 2: INVESTEREN IN EEN OPLEIDING

Investeer in de opleiding van onze deelnemers
Twee keer per jaar start Talentfabriek010 een MBO-1 BBL-klas met 10 deelnemers. Het slagingspercentage is 90 – 100% en 80% stroomt door naar een vervolgopleiding of betaald werk. Voor onze deelnemers is deze route vaak nog de enige manier om een opleiding te kunnen volgen en zo hun maatschappelijke kansen te vergroten. Investeer met je compensatieorder in de opleiding van onze deelnemers. Per deelnemer € 650,- voor inschrijfgeld en boeken.

JA, DAT WIL IK!

PAKKET 3: EEN BETAALDE WERKPLEK

Investeer in een betaalde werkplek
Met je compensatieorder echt werkgelegenheid creëren? Investeer in een betaalde werkplek voor onze deelnemers. Talentfabriek010 biedt haar deelnemers regelmatig de kans om door te groeien naar een betaalde werkplek binnen de organisatie. Jouw bedrijf kan hier aan bijdragen door met je compensatieorder te investeren in een betaalde werkplek. € 35.000,- voor een volledige betaalde werkplek. € 18.000,- voor een contract van 16 uur per week.

JA, DAT WIL IK!