Onze wijkondernemingen

De deelnemers werken in onze wijkondernemingen aan hun toekomst. Dit zijn laagdrempelige plekken in de wijk waar iedereen welkom is en wordt gewaardeerd.

Natuurtalent

“Cultuur en ontspanning in een groene stadsoase.”

Op het voormalige Berberisschooltuinencomplex aan de Veldkersweg 50 vind je cultuur en ontspanning in een groene stadsoase. Sinds 2012 zijn de schooltuinen op last van de gemeente gesloten. Talentfabriek010 zag op dit braakliggende terrein mooie kansen voor Natuurtalent: een ontmoetingsplek voor de wijk en waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt tot bloei komen.

Ik was Hier

“De kleinste wasserette van Nederland,waar grote dromen uitkomen.”

Ik was Hier is de mini-wasserette van Talentfabriek010. Deze is gestart om diensten te leveren aan onze eigen horecagelegenheden. Daarnaast doen we de was voor een aantal partnerorganisaties, zoals De Rotterdamse Munt, Hotspot Hutspot, villa zebra en het Buurtzorgpension. Je kan ook zelf langskomen met je was- en strijkgoed.

Onze wijkateliers

“De mooiste producten met aandachten liefde gemaakt.”

Talentfabriek010 heeft 3 naaiateliers in de stad en een start-up in De Wasserij. In deze naaiateliers wordt vooral met restmateriaal gewerkt. Hiermee produceren we hoogwaardige producten zoals voor het label Beat the Dag, Ecogoodies en Oxius. Daarnaast werken we voor een aantal kleinere opdrachtgevers. In 2019 en 2020 zijn we begonnen met het concept start-up, waarbij deelnemers worden ondersteunt om met behulp van opdrachten die via Talentfabriek010 komen, als zelfstandig ondernemer te starten. Ondernemen is een hele positieve prikkel: je maakt iets wat andere willen hebben. Dat is directe waardering. We betrekken onze deelnemers bij elk onderdeel, ook de prijsstelling. De wetenschap dat de opbrengsten worden geïnvesteerd in hun eigen ontwikkeling is heel motiverend.