Wijkondernemingen

Natuurtalent

Op het voormalige Berberisschooltuinencomplex aan de Veldkersweg 50 vind je cultuur en ontspanning in een groene stadsoase. Sinds 2012 zijn de schooltuinen op last van de gemeente gesloten. Talentfabriek010 zag op dit braakliggende terrein mooie kansen voor Natuurtalent: een ontmoetingsplek voor de wijk en waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt tot bloei komen.

Natuurtalent kinderen in boomhut

Wijkateliers

Talentfabriek010 heeft 3 naaiateliers in de stad en een naaiatelier in Uithoorn. In deze naaiateliers wordt vooral voor Beat the Bag geproduceerd. Onder dit label produceren we hoogwaardige producten gemaakt van afvalmaterialen. Daarnaast werken we voor een aantal kleinere opdrachtgevers. In 2019 en 2020 zijn we begonnen met het concept start-up, waarbij deelnemers worden ondersteunt om met behulp van opdrachten die via Talentfabriek010 komen, als zelfstandig ondernemer te starten.

Ik was hier

Ik was Hier is de mini-wasserette van Talentfabriek010. Deze is gestart om diensten te leveren aan onze eigen horecagelegenheden. Daarnaast doen we de was voor een aantal partnerorganisaties, zoals De Rotterdamse Munt, Hotspot Hutspot, villa zebra en het Buurtzorgpension. Je kan ook zelf langskomen met je was- en strijkgoed.