Het verhaal van Zainab

Zainab komt uit Syrië en is sinds 2018 actief bij Talentfabriek010 als vrijwilliger. In 2019 is Zainab gestart met de MBO-1 opleiding die Talentfabriek010 aanbiedt in samenwerking met Zadkine Startcollege. Een jaar lang ging ze één dag in de week naar school en liep ze 16 uur stage in het wijkatelier.

Zainab: “Mijn vader had een groot naaiatelier voor dames- en herenkleding. Ik heb daar altijd gewerkt: ik heb 15 jaar ervaring met naaien.”

Inmiddels werkt Zainab drie dagen in de weken voor Talentfabriek010 in het atelier Crooswijk als locatieleider. Uiteindelijk wil Zainab graag haar eigen naaiatelier beginnen. Zainab is een ‘start-up’ bij Talentfabriek010. Dat betekent dat ze aan eigen opdrachten werkt en de deelnemers begeleidt. Talentfabriek010 helpt haar op dit moment met het verwerven van de opdrachten en als Zainab genoeg eigen opdrachtgevers heeft, kan ze uitstromen naar haar eigen atelier, waar ze ook weer deelnemers van Talentfabriek010 kan begeleiden.

Zainab: “Mensen willen verder leren en iets doen met hun leven. Daarom vind ik de naaiateliers van Talentfabriek010 een hele goede kans om verder te komen, met vrijwilligerswerk, een opleiding, werk: een heel goede plek.”