Talentfabriek010 academie

Samen met onze deelnemers stellen we persoonlijke en ambitieuze doelen. Hierdoor ervaren ze succes en verleggen ze stap voor stap hun grenzen. In de Talentfabriek010 Academie geven we onze deelnemers sinds 2015 de kans om een MBO-1 opleiding te volgen, waarbij we praktijkstage en professionele begeleiding bieden. Daarna kunnen ze doorstromen naar betaalde werkervaring en een MBO-2 of -3 opleiding.

STARTCOLLEGE

Sinds 2015 biedt Talentfabriek010 haar deelnemers de mogelijkheid een MBO-1 opleiding te volgen. Twee keer per jaar start een klas met ongeveer 10 deelnemers. Een dag in de week gaan ze naar het startcollege van Zadkine. Daarnaast volgen ze hun praktijkstage bij Talentfabriek010. Het MBO-1 diploma, dat ze na een jaar ontvangen, is nog geen startkwalificatie. Maar een jaar lang naar school gaan betekent voor onze deelnemers veel. Sommige zijn nog nooit naar school gegaan en hadden nooit gedacht dat ze deze stap ooit nog zouden zetten. Ook voor de deelnemers die wel een diploma hebben is het startcollege waardevol. Ze krijgen alle bekende stof dit keer in het Nederlands, waardoor hun taalniveau enorm stijgt. Daarnaast bouwen ze een netwerk op binnen de school en krijgen ze de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen met een vervolgopleiding.

DOORSTROMEN

Na de MBO-1 opleiding komen onze deelnemers vaak in aanmerking voor trajecten van de gemeente. We proberen onze deelnemers altijd door te laten stromen naar BBL-opleidingen op niveau 2 of 3. Naast de MBO-1 opleiding biedt Talentfabriek010 nog andere trainingen, cursussen en opleidingsmogelijkheden. Onze deelnemers in fase 4 krijgen een MBO-2 of -3 opleiding aangeboden. Onze medewerkers krijgen interne scholing zodat we de deelnemers goed kunnen ondersteunen in hun ontwikkeling. We werken samen met organisaties waar onze deelnemers verdere scholing kunnen volgen, aan hun taalniveau kunnen werken of begeleid worden naar een andere vervolgstap. Daarnaast hebben we een groeiend netwerk van grote werkgevers in Rotterdam waar de deelnemers betaald werk kunnen krijgen.

ERKEND LEERWERKBEDRIJF

Talentfabriek010 is een erkend leerwerkbedrijf. Om de doorstroom van onze deelnemers in goede banen te leiden hebben we eind 2019 de Talentfabriek010 Academie opgericht. De coördinator van de academie is een projectleider die gespecialiseerd is in werken en leren voor onze deelnemers. Naast dat wij zelf een opleiding aanbieden, bieden wij op alle locaties ook stageplaatsen voor MBO studenten facilitair, gastvrouw, helpende zorg en welzijn, maatschappelijke zorg en voor HBO studenten Social Work.

VOORWAARDEN VOOR DEELNAME:

Om een MBO-1 opleiding bij ons te volgen, is het belangrijk dat je aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • Je hebt een BSN  (een (tijdelijke) verblijfsvergunning of de Nederlandse nationaliteit).
  • Je bent op de lesdag dag van 09.00u tot 17.00u beschikbaar om naar school te gaan.
  • Je kan tenminste 16 uur stage lopen op de andere dagen.
  • Je bent de Nederlandse taal voldoende machtig, het onderwijs is in het Nederlands.
  • Je hebt toestemming van je casemanager of je consulent als je een uitkering hebt.
  • Je hebt niet al eerder een opleiding op niveau 1 of hoger behaald.

Talentfabriek010 vergoedt je opleidingskosten en je boeken. We starten twee keer per jaar met een groep van 10 – 16 deelnemers. 

Ben je geïnteresseerd of wil je meer informatie, stuur dan even een bericht naar academie@talentfabriek010.nl.